Argentina överlever den häpnadsväckande comebacken i Nederländerna för att nå VM-semifinalerna

Översta raden

Argentina och stjärnforwarden Lionel Messi går vidare till VM-semifinalerna efter att ha överlevt en chockerande comeback i andra halvlek med två mål från Nederländerna i en match som många kallar turneringens mest underhållande hittills.

Nyckelfakta

Argentina vann matchen med 4-3 i en straffläggning efter att ställningen var jämn 2-2 efter förlängning.

Argentina tog ledningen med 2-0 tack vare mål från Messi och Nahuel Molina, men slösade bort ledningen i de sista minuterna av andra halvlek.

Nederländerna fick tillbaka det första målet efter ett Wout Weghorst-mål i den 83:e minuten, och utjämnade sedan matchen till ytterligare ett Weghorst-mål i den 10:e minuten av stopptid med bara sekunder kvar.

Stort antal

17. Det var så många gula kort som delades ut i den kaotiska matchen, vilket satte nytt världscuprekord. Det blev inga röda kort.

Vad att titta på

Argentina ställs mot Kroatien i semifinalen på tisdag, efter att Kroatien gjorde ett massivt upprörd tidigare fredag ​​och knackade av turneringens favoriter Brasilien.

Nyckelbakgrund

Argentinas lopp övervakas noga runt om i världen eftersom det förväntas vara sista chansen för Messi, 35, att vinna världens största sportevenemang. Han var nära att vinna 2014, när Argentina förlorade mot Tyskland i förlängningen av VM-finalen, men VM 2022 är nu den enda andra gången i karriären han har gått vidare till kvartsfinalen. Nederländerna gick in i matchen som underdogs trots en stark prestation i gruppspelet och en 3-1 vinna över USA i 16-omgången.

Tangent

Marocko är det enda andra utomeuropeiska laget kvar i VM, och det har redan skrivit historia som första arabiska nation att ta sig till kvartsfinal. Om Marocko vinner sin match mot Portugal på lördag kommer det att bli det första afrikanska laget som någonsin tar sig till semifinal.

Ytterligare läsning

World Cup Shocker: Kroatien slår ut favorit Brasilien även när Neymar binder Pelés målrekord (Forbes)

USA:s herrlag utslagna från världscupen i 3-1 förlust mot Nederländerna (Forbes)

Vad du ska titta på i finalen av World Cup Stretch: Messi's Last Stand, Neymar vs. Pelé, Marockos lopp i evigheter och mer (Forbes)