Brasilien slår ut Sydkorea med 4-1 för att gå vidare till kvartsfinal

Översta raden

Brasilien slog ut Sydkorea ur VM-turneringen i måndags för att gå vidare till kvartsfinal, vilket markerar åttonde gången i rad som det mest framgångsrika laget i världscuphistorien har kvalificerat sig till omgången.

Nyckelfakta

Brasiliens Vinicius Junior gjorde mål mot Sydkorea bara sju minuter in i den första halvan av matchen, följt av Neymar med en straffspark och mål av Richarlison och Lucas Paqueta.

Neymar, med 77 mål med Brasiliens landslag, behöver bara ett till för att knyta den brasilianske fotbollslegenden Pele till titeln som landets mest målskytt genom tiderna (7 av dessa mål var under ett VM).

Även om Sydkoreas backlinje hade svårt att försvara sig mot Brasiliens anfall, gjorde Seung-Ho Paik mål i andra halvlek och satte ställningen till 4-1 vid fulltid.

Överraskande fakta

Brasilien har vunnit fem världscuper, det mesta av något land i turneringshistorien.

Vad att titta på

På fredag ​​möter Brasilien i kvartsfinal mot Kroatien, som gick vidare till nästa omgång efter att ha besegrat Japan med 3-1 på straffar efter oavgjort 1-1. Om Brasilien besegrar Kroatien kommer de att möta vinnaren av fredagsmatchen mellan Argentina och Nederländerna i semifinalen.

Nyckelbakgrund

De 11 lag som återstår i turneringen på måndag är Brasilien, Nederländerna, Argentina, Frankrike, England, Kroatien, Brasilien, Marocko, Spanien, Portugal och Schweiz. USA var utslagen av Nederländerna på lördag. Kroatien, Nederländerna, Argentina, England och Frankrike har redan säkrat sina platser i turneringens kvartsfinal, vilket lämnar de sex återstående trupperna att tävla om de tre återstående platserna. VM-finalen är planerad att äga rum söndagen den 18 december.