Davies, Musiala och Choupo-Moting skriver rubriker när Bayern slog Augsburg med 5-2

DFB Pokal eller tyska cupen är speciell, och onsdagskvällen var inte annorlunda då Augsburg tog emot Bayern München i vad som skulle visa sig bli ett spektakel för fansen. Bayern skulle vinna matchen med 5-2 tack vare mål av Eric-Maxim Choupo-Moting (27' och 52'), Joshua Kimmich (53'), Jamal Musiala (74'), Alphonso Davies (91') med Mads Pedersen ( 9') och Dayot Upamecano (OG 65') gör mål för Augsburg.

Några saker stack ut på WWK Arena i Augsburg. Bayern München kämpar fortfarande när det kommer till försvar men kan nu, till skillnad från tidigare under säsongen, återigen överträffa sina motståndare.

Mycket av det beror på att Musiala är tillbaka till 100 % kondition och nu utvecklar en kuslig relation med kanadensiska Davies både på och utanför planen. Davies talade tidigare i veckan om det faktum att Musiala och inte Barcelonas Gavi borde ha vunnit France Footballs Kopa Award som delas ut till den bästa unga spelaren på planeten.

"De kan ha nekat dig din Kopa Trophy, men de kommer inte att neka dig din framtida Ballon d'Or," twittrade Davies på Twitter. "Phonzy är som en storebror för mig," sa Musiala sedan till Bild reportern Tobi Altschäffl efter matchen. "Hans ord överraskade mig men gjorde mig också glad. Det är varje spelares mål att vinna Ballon d'Or en dag.”

De två slog ihop och gjorde 2-4 vid en tidpunkt då Augsburg hotade att komma tillbaka in i matchen. Davies vann bollen vid hörnflaggan, dribblade sedan till mitten, där han fick syn på Musiala, och tonåringen gjorde sedan mål med ett fantastiskt avslut inifrån boxen. Det var ett kopplingsmål vid precis rätt tidpunkt och avslutade ett återuppstått Augsburg-lag.

Huvudtränaren Julian Nagelsmann var dock inte helt nöjd med spelet. "Jag skulle säga att det var en klassisk cupmatch med mycket fram och tillbaka", sa Nagelsmann. ”Vi började inte matchen bra; de första tio minuterna var inte bra. Vi var väldigt slarviga och vann för få dueller. Sedan hade vi tillräckligt med chanser att döda matchen tidigt innan paus.

Det positiva för Nagelsmann kommer dock att vara att Bayern lyckades komma tillbaka från ett underläge, något hans lag har kämpat med tidvis tidigare den här säsongen. Bayerns huvudtränare har faktiskt tidigare under säsongen påpekat att de första 20 minuterna av en match är nyckeln för hans lag för att säkerställa att motståndaren inte kan förankra sig i sitt eget mål.

Augsburg hade verkligen den möjligheten, och det dröjde till den 27:e minuten för Bayern att hitta en lösning. Men till skillnad från tidigare matcher där de sedan skulle kämpa för att hitta ytterligare mål, förblev Rekordmeister den här gången obeveklig och klubbade fem mål förbi Augsburg.

"Tyvärr missade vi många chanser", sa Nagelsmann. ”Sedan hade vi en bra halvtidsanalys och tog upp saker. De 20 minuterna efter paus var väldigt, väldigt bra. Det var en mycket bra reaktion, med mycket bra press.

Davies och Musiala var verkligen nycklarna under den här perioden i andra halvlek. Men de var inte den enda anledningen för Bayern att vända detta. I Choupo-Moting verkar Nagelsmann äntligen ha hittat rätt man för att fylla tomrummet efter Robert Lewandowski.

Kamerunen har nu gjort fyra mål och två assist under sina fyra senaste matcher för Bayern. I två av dessa matcher, mot Freiburg (5-0) i Bundesliga och nu mot Augsburg, startade Choupo-Moting, och hans prestationer kommer att ha gett honom ett argument för att få ytterligare speltid.

Nagelsmann verkar inte hålla med. "I allmänhet är ingen en garanterad starter; vi vill fortsätta konkurrensen”, sa Nagelsmann. "Men han gjorde ett fall för sig själv i dag. Det andra målet var ett klassiskt nej. 9 mål; han var på exakt rätt plats."

Bortsett från partnerskapet mellan Musiala och Davies, är återupplivandet av Choupo-Moting en annan takeaway från de senaste matcherna. Om det håller återstår att se, men det får vi veta redan i helgen när Bayern ställs mot Hoffenheim i Bundesliga.

Manuel Veth är värd för the Bundesliga Gegenpressing Podcast och Area Manager USA kl transfermarknaden. Han har också publicerats i Guardian, Newsweek, Howler, Pro Soccer USA och flera andra butiker. Följ honom på Twitter: @ManuelVeth