Duo gör 3 mål i Ronaldos kaotiska Saudiarabien-debut

Översta raden

Fotboll ikoner Cristiano Ronaldo och Messi bländade en publik i Saudiarabien på torsdagen i vad som kan bli den sista matchen mellan de två legenderna, där Ronaldo gjorde två mål i sin efterlängtade debut för ett saudiskt fotbollslag efter att Messi landade det första målet i den kaotiska matchen.

Nyckelfakta

Ronaldo, 37, var kapten för ett all-star-lag med spelare från hans klubb, Al Nassr, och andra Riyadh-lag Al Hilal, medan Messi, 35, ställde upp för franska klubben Paris Saint-Germain i vänskapsmatchen på en fullsatt King Fahd International Stadion.

Messi öppnade målskyttet i den tredje minuten, medan Ronaldo gjorde mål från straffpunkten i den 34:e minuten och igen strax före paus.

Ronaldo byttes ut ur matchen i den 61:a minuten medan Messi togs av en minut senare.

PSG vann fram och tillbaka matchen med 5-4, trots att backen Juan Bernat fick rött kort i den 39:e minuten.

Vad att titta på

Ronaldo kommer att spela sin första match i den saudiska ligan på söndag, när Al Nassr möter Al Ettifaq.

Vad vi inte vet

Det är inte klart om Messi och Ronaldo någonsin kommer att spela mot varandra igen. Al Nassr kommer sannolikt bara att möta europeiska motståndare i en handfull vänskapsmatcher under året, medan Messi har varit kopplade till en framtida flytt till Major League Soccer-laget Inter Miami, vilket skulle göra en match mellan de två ännu mer osannolik.

Stort antal

210 miljoner dollar. Så mycket kostar Ronaldos 2 1/2-årskontrakt med Al Nassr enligt uppgift betala honom.

Tangent

Messi toppade forbes 2022 lista av högst betalda idrottare med 130 miljoner dollar i årsintäkter, medan Ronaldo placerade sig på tredje plats på listan med 115 miljoner dollar i intäkter.