Messis Argentina förlorar mot Saudiarabien i chockerande upprördhet

Översta raden

Saudiarabien besegrade ett Lionel Messi-ledda Argentina med 2-1 i båda sidors öppningsmatch vid VM 2022 i Qatar på tisdagen, i den största upprördheten hittills, vilket satte en av turneringens favoriter i verklig fara för en tidigt utträde.

Nyckelfakta

Det saudiska laget kunde säkra en historisk seger efter att anfallaren Saleh Alshehri och yttern Salem Aldawsari gjort back-to-back-mål inom loppet av fem minuter i början av andra halvlek.

Den argentinske kaptenen Messi hade fört sitt lag i ledningen 10 minuter in i matchens början och gjorde mål från straffpunkten efter att det saudiska laget medgett ett regelbrott i straffområdet.

Trots att Argentina behöll nästan 70 % av bollinnehavet under hela matchen, straffades Argentina för att ha misslyckats med att bryta mot det saudiska försvaret.

Messis förhoppningar om att äntligen säkra ett VM nu vilar på hans lags förmåga att ta segrar mot Mexiko och Polen, de två andra medlemmarna i dess grupp, som båda är rankade mycket högre än Saudiarabien.

Stort antal

36. Det är antalet matcher som Argentina hade förblivit obesegrade i innan deras chockerande förlust i tisdags. Nederlaget innebär att Argentina faller ett kort från Italiens världsrekord med 37 obesegrade matcher på trav.

Nyckelbakgrund

VM är den enda stora trofén som har undgått Messi, som allmänt anses vara den största fotbollsspelaren i sin generation tillsammans med den portugisiske superstjärnan Cristiano Ronaldo. Med en lång obesegrad rad och en revitaliserad Messi som ledde dem gick Argentina in i turneringen som en av favoriterna att vinna. Förlusten mot Saudiarabien kommer sannolikt att väcka minnen från världscupen 1990 där de försvarande världsmästarna Argentina, då ledda av Diego Maradona, chockades av Kameruns 1-0-seger över dem i sin första match i turneringen.