Minnesota Vikings gör det till 5 raka segrar, men schemat blir mycket tuffare

Det såg ut som att detta skulle bli en lätt match för Vikings, eftersom de var värd för ett Arizona Cardinals-lag som hade 3-4 och hade ett av de mjukaste försvaret i ligan.

Arizona hade gett upp 176 poäng, och det verkade som om backen Dalvin Cook och wideouten Justin Jefferson skulle kunna springa fritt och lätt in i den andra nivån.

Ja, närvaron av en stor-pengar quarterback Kyler Murray och hans Ett tak på 12.6 miljoner dollar och mottagaren DeAndre Hopkins med ännu större pengar och hans gränsvärde på 15.7 miljoner dollar innebar att försvaret skulle testas. Det fanns dock ingen anledning att tro att Vikings inte kunde överträffa denna motståndare med relativ lätthet.

En annan faktor hade fångat Vikings och deras fans. Cardinals hade inte slagit Vikings i Minnesota sedan 1977, när Jimmy Carter var president. Cardinals kallade fortfarande St. Louis hem och den matchen spelades utomhus på gamla Metropolitan Stadium. Bud Grant var fortfarande huvudtränare för Purple, medan quarterbackmatchen i denna 27-7 Cardinals-seger var Fran Tarkenton vs. Jim Hart.

Det var länge sedan, och 2022 års version av Cardinals gav vikingarna allt de ville ha under 60 minuter. Vikingarna utnyttjade dock två Murray-interceptions och en dämpad punt som förvandlades till en Minnesota-återhämtning och kom undan med en 34-26-seger.

Vikingarna återvände från sin bye-vecka för att göra vad de har gjort regelbundet under Kevin O'Connells första år som NFL-huvudtränare. De spelar inte dominerande fotboll utan gör precis tillräckligt för att ta hem segern. Detta 6-1-lag ligger fast på första plats i NFC North och de har vunnit fem matcher i rad efter sin vecka 2-förlust mot obesegrade Philadelphia Eagles.

O'Connell har predikat att hans lag gör de små sakerna som leder till seger genom att kontrollera slutminuterna av första halvlek, köra bra i sparkspelet och hålla sig borta från kostsamma straffar. Vikings misslyckades i alla dessa områden mot Arizona men lyckades ändå komma undan med vinsten.

Vikingarna var det bättre laget tidigt, men Murray kastade en 6-yard TD-passning till Hopkins med 47 sekunder kvar av första halvlek. Placekickeren Greg Joseph fick ett långt field goal-försök blockerat i det sista spelet av halvleken, och ännu viktigare, missade en extra poäng i fjärde kvartalet som skulle ha gett Vikings en ledning med två mål. De kallades också på 10 straffar som resulterade i 86 yards i förluster.

Men Minnesotas framgångar i den röda zonen tillät dem att övervinna dessa brister. De gjorde mål i alla fem möjligheter i röda zonen mot Arizona, inklusive en 17-yards Kirk Cousins ​​TD-körning för att starta poängen.

Schemat blir mycket tuffare från och med deras vecka 9-match i Washington, och deras svagheter i försvaret kommer säkert att testas – om de inte avslöjas.

Efter att ha ställts mot befälhavarna reser vikingarna till Buffalo, tar emot Cowboys och följer det med hemmamatcher mot Patriots och Jets.

Den sträckan av schemat kommer att vara en handske, åtminstone jämfört med vad de har mött hittills under säsongen. Det kommer att kräva att Vikings kontrollerar klockan i slutet av första halvlek och början av andra, visar förbättringar i sparkspelet och undviker straffarna som orsakade så många problem mot Arizona.

Den vinnande formeln för O'Connell har fastställts och hans lag har köpt in helt. De kunde inte följa den föreskrivna vägen mot kardinalerna och vann ändå.

Det handlar om att komma tillbaka till manuset under de kommande fem veckorna och dra nytta av varje paus de får för att förbli ett lag på första plats – och ett med stora ambitioner efter säsongen.