Nytt NWSL-slutspelsrekord sattes två gånger på en natt

På söndagen gick sex lag vidare till National Women's Soccer League efter säsongen för första gången i ligans historia. Houston och San Diego var värd för kvartsfinalmatcherna söndag kväll, och båda satte slutspelsrekord genom tiderna samma natt.

Houston-fans dyker upp rekordmånga

Fjärde-seedade Houston Dash var värd för sjätte-seedade KC Current på PNC Stadium för en 4:00 PM Central Time-avspark. Fans i Texas och utanför belönade båda klubbarna genom att sälja matchen. NWSL rapporterade Houston-publiken nådde 21,284 XNUMX fans, en spelutsålning och nytt liganärvarorekord.

Houston släppte in ett mål till Kansas City tidigt innan mittfältaren Sophie Schmid gjorde det första målet i Dash-slutspelets historia. KC Current gjorde mål i den 10:e minuten av stopptiden för att gå vidare till semifinalen mot OL Reign. Semifinalspelet på Lumen Field i Seattle, WA, börjar klockan 7:30 Eastern Time söndagen den 23 oktober på CBS Sports Network.

Förra veckan, den Dash meddelade att de sålde över 14,000 XNUMX biljetter som redan överträffade deras tidigare hemmabesöksrekord på 13,025 12 satt den 2015 juli XNUMX mot Chicago Red Stars.

Kansas Citys nuvarande forward Lo'eau LaBonta gjorde mål tidigt under de första fem minuterna för att sätta gästerna i ledningen. Houstons mittfältare Sophie Schmid satte hemmalaget på tavlan i den 27:e minuten. Kate Del Fava gjorde mål i den 10:e minuten av stopptid för att säkra vägvinsten för Kansas City.

The Current gick vidare till semifinal mot vinnarna av NWSL Shield och toppseedade OL Reign. Semifinalspelet på Lumen Field i Seattle, WA, börjar klockan 7:30 Eastern Time söndagen den 23 oktober på CBS Sports Network.

MER FRÅN FORBESNWSL-kommissionären diskuterar Yates-rapporten på SBJ World Congress of Sports

San Diego Wave Ta titeln NWSL-närvaro

Samtidigt var den tredjeseedade San Diego Wave värd för sjätte-seedade Chicago Red Stars på västkusten. The Wave överträffade Houstons söndagsrekord med sin hemmapublik på 26,215 32,000 fans. Under sin första säsong har San Diego besöksrekordet för slutspel och ordinarie säsong (17 XNUMX satt den XNUMX september).

I likhet med matchen i Houston började vågen på bakre hälen efter att Chicago-forwarden Yuki Nagasato öppnade målskyttet. Emily van Egmond gjorde kvitteringen för San Diego i den 67:e minuten, och Vinnare av NWSL Golden Boot 2022 Alex Morgan gjorde det vinnande målet 20 minuter in på stopptid.

Morgan and the Wave går nu vidare till semifinal mot det andraseedade Portland Thorns-truppen söndagen den 23 oktober klockan 5:00 Eastern Time på CBS Sports Network.