Spelarbetyg och vad vi lärde oss

FC Barcelona gick åtta poäng före Real Madrid i toppen av La Liga efter att ha besegrat Sevilla med 3-0 på Camp Nou på söndagskvällen tack vare mål från Jordi Alba, Gavi och Raphinha.

Här är några spelarbetyg och vad vi lärde oss av matchen.

Marc-Andre Ter Stegen

Hade lite eller ingenting att göra under större delen av matchen förutom att han var uppmärksam på ett par kontringar som inte blev till någonting, och att han måste få igång Barcas spel igen när bollen skickades tillbaka till honom. Testades knappt av en sen nick efter att Barca redan var långt framme. 7

Jordi Alba

Knackade in en härlig boll för Raphinha efter att Busquets blev utvisad och hade antagit kaptensbindeln. Med en kvart borta hade han otur att inte hitta Lewandowski i boxen med ett försvarat kryss och ytterligare en boll av honom var hotfull från den resulterande hörnan. Snuffade ut ett farligt drag efter 35 minuter, när det såg ut att riskera att bli utsatt av ett genomspel längs Sevillas högra sida. Ett av hans sena första halvlek var nästan ett självmål av Nemanja Gudelj, och han förtjänade fullt ut sin inledning runt timmen. Gav en assist för Raphinha och kommer att ge Alejandro Balde massor av positionell rivalitet på denna show. 9 – MATCHENS MAN

Andreas Christensen

Ännu en gedigen prestation från dansken som alltid är cool och sammansatt. Hjälpte till att skona Pedris potentiella rodnad när '8'an tappade bollen på mittfältet i första halvlek. 8

Ronald araujo

Kom nära med en nick från en hörna i den 17:e minuten. Spårade tillbaka bra för att blockera en farlig Sevilla-passning över boxen när det närmade sig halvtid, även om en offsideflagga höjdes. Fick applåder för en dubbel dykande huvudtackling på Ivan Rakitic. Kom ut till andra halvlek trots en otäck tackling och var stark till slutet. 8

Jules Konde

Att spela högerback gör att fransmannen kan ta sig framåt och vara äventyrlig. Han var arkitekten bakom ett av Barcas mest lovande rörelser i första halvlek som hängde bra ihop med Raphinha, bara för att Lewandowski skulle vara för långsam med att försöka få Gavi till handling. Hittade Raphinha med den långa lobbade bollen som gjorde att han kunde sätta upp Gavi. 8

Sergio Busquets

Avled tidigt för Franck Kessie efter en otäck tidig foul, så han hade inte tillräckligt med tid för att påverka matchen. Förhoppningsvis är hans knock inte alltför allvarlig med tanke på Barcas fullspäckade kalender som ligger framför oss. Enligt Cadena SER, hans läger har sagt att skepparen kunde vara ute i två till tre veckor. N / A

Frenkie de Jong

Hade en ljus tidig start som kontrollerade tempot, men började förlora mittfältsstriden på en dryg 10 minuters period för Sevilla med runt 35 under på klockan. Var bättre efter pausen och spelade in Alba för att assistera Raphinha. 7

pedri

Var alltid ute efter att koppla ihop spel och trä igenom den sista bollen men var ganska anonym i första halvlek. Hade en mycket bättre andra 45 och utövade mer inflytande på spelet. 7

Gavi

Kom till liv genom att nästan ge en assist till Lewandowski i första halvlek. Var sällan på den förlorande sidan av luftdueller trots sin korta längd. Öppnade upp planen fint på en paus som avslutades av dåligt beslutsfattande från Raphinha. Nästan halshuggen av Loic Bade men borstade bort det. Var ett konstant hot och utdelningen var hans mål efter 70 minuter, hans första i '6'-tröjan, när Raphinha hittade honom vid bakre stolpen. 8

Robert Lewandowski

Hade en lugn öppning 15 minuter innan han togs in i matchen av Alba och Gavi. Gjorde nästan om en passning med huvudet nedåt från 18-åringen men släppte sedan igen tills en raket nästan gick förbi Bono innanför hans vänstra stolpe och tippades iväg av den marockanska Qatar 2022-stjärnan. Borde ha gjort det bättre när man fått tyglarna på ett farligt drag i den första halvleken och behövde hitta Gavi tidigare. Samma logik gällde för ett annat Alba-kors efter intervallet. Även om han var nära med en sen låg frispark, var hans uppvisning inte mycket att skriva hem om. 6

Raphinha

Brasilianarens självförtroende växer igen när det gäller att försöka ta motståndarspelare, även om han hade små framgångar i början. Xavi var arg på honom när han gjorde lite av att Gavi öppnade upp parken på mittfältet och pressade av honom på högerkanten med en halvtimme borta. Kom ut för andra halvlek med en fjäder i steget och flyttade sig mer centralt när Konde täckte högern, men återigen prickade Xavi av när han slösade bort ytterligare ett Alba-kors på bakre stolpen. Förlöste sig själv med en smart assist för Gavi och kunde ha varit hjälten när han spelade in över toppen kort efter om inte skjutit upp hans insats. Vann en farlig frispark på gränsen till att få sitt skott iväg och fick sedan det mål som hans motståndskraft förtjänade. Framförd för Ferran Torres till applåder. 8

ersättare

Franck Kessie

Snabba fötter och en cool passning till Raphinha väckte ett jubel från publiken. Uppsnappade en farlig tackling i sin egen utvisningsbox i en period där Sevilla var det bättre laget när det närmade sig halvtid. Tillhandahöll en härlig och smart assist till Alba med en utsida av foten, vilket täckte hans bästa prestation för Barca sedan han kom från AC Milan på en fri transfer. 8

Ansu Fati

Misslyckades med att slå sin man på ett snabbt avbrott på vänsterkanten, men hade visserligen lite tid att komma in i matchen. 6

Ferran Torres

Spelade en dålig boll i boxen närmar sig 90 minuter, vilket var en av få toucher i en kort cameo. 6

Marcos Alonso, Alejandro Balde

N / A

Vad vi lärde oss...

Man kan lita på kapten Jordi Alba som leder trupperna i Busquets frånvaro, men Xavi måste nu bestämma sig för om han kan fortsätta med sitt fyramannamittfält och har lyxen av åttapoängskudden att testa nya saker om det behövs.

Kessie gav honom något att tänka på i detta avseende, och Raphinha uttalade sitt argument för att vara den fixerade högerkanten och inte låta Xavi möjligen använda Gavi som en falsk i stället i en rejig.

Barcas spelare har nu vann en utmaning som Xavi gav dem och kommer att njuta av två dagars vila. Efter det är det Villarreal borta om en vecka.