Saudiarabien tillfogar Argentina seismisk VM-chock

Saleh Al-Shehri från Saudiarabien firar med sina lagkamrater efter att ha gjort ett mål till 1-1 under FIFA World Cup Qatar 2022 Group C-matchen mellan Argentina och Saudiarabien på Lusail Stadium den 22 november 2022 i Lusail City, Qatar .

James Williamson – Ama | Getty Images Sport | Getty bilder

Saudiarabien producerade en av de största störningarna i världscuphistorien när Salem Al-Dawsaris fantastiska soloinsats säkrade en 2-1-seger över Argentina i grupp C på Lusail Iconic Stadium.

Tiden stod stilla när Al-Dawsari plockade ut bollen från himlen och vände sig in i två argentinska försvarare innan han rullade sin avslutning utom räckhåll för Aston Villa-försvararen Emiliano Martinez, vilket skapade ett av de största ögonblicken i alla VM-slutspel.

Lionel Messi hade gett en av favoriterna inför turneringen ledningen från straffpunkten efter ett omtvistat VAR-beslut (10) men Saleh Al-Shehri kvitterade bara tre minuter in i den andra perioden för att skapa en allsmäktig upprörd.

Resultatet avslutade Argentinas 36-matcher obesegrade löpning, och sträckte sig tillbaka till nederlag mot Brasilien för tre år sedan, men detta var den största dagen i Saudiarabiens fotbollshistoria.

"Det här gör väldigt ont. Vi drömde om att börja VM med en vinst, säger Messis anfallspartner Lautaro Martinez. ”Men det har hänt och nu måste vi träna och tänka framåt.

"Vi förlorade den här matchen på grund av våra egna misstag, mest av allt i andra halvlek. Det finns detaljer som gör skillnad och vi måste rätta till våra misstag.”

När Argentina senast förlorade sitt inledande VM-gruppspel 1990 – mot Kamerun – gick de vidare till finalen där de förlorade mot Tyskland, men det kommer att vara till liten tröst för sydamerikanerna just nu efter nederlag mot nationen på 51:a plats i världsfotbollen.