USA:s VM-hjälte Christian Pulisic förd till sjukhus för skada—men lovar att spela på lördag

Översta raden

Den amerikanske forwarden Christian Pulisic fördes till ett sjukhus för ytterligare utvärdering efter att ha fått en stor träff från den iranske målvakten när han gjorde det ensamma målet i tisdagens 1-0 seger för USA, i vad som redan hyllas som ett av de mest kända målen i amerikansk fotbollshistoria, men fotbollsstjärnan lovade på tisdag att han kommer att vara redo att spela nästa match.

Nyckelfakta

Det säger en talesman för amerikansk fotboll forbes Pulisic fördes till sjukhuset med en "bukskada och fick skanningar."

Forwarden delade en Snapchat inlägg från sjukhuset senare på dagen och sa: "Så f——— stolt över mina killar, jag är redo på lördag, oroa dig inte."

Pulisic gjorde det matchvinnande målet i den 38:e minuten av tisdagens match, kolliderade sedan omedelbart med den iranske målvakten Alireza Beiranvand och gick under i flera minuter.

Pulisic återvände till matchen kort men verkade försvagad av slaget, och byttes ut ur matchen för att starta andra halvlek.

Målet var nödvändigt i ett måste-vinn-spel för USA, som skulle ha eliminerats med oavgjort eller förlust mot Iran.

Vad att titta på

USA kommer att möta Nederländerna i en åttondelsfinal match klockan 16 på morgonen östlig tid på lördag.

Nyckelbakgrund

USA dominerade den första halvan av tisdagens match, med Pulisics mål som det nödvändiga poänggenombrottet strax före paus. Det amerikanska laget hävdade mer av en defensiv närvaro under andra halvlek, avvärjde våg efter våg av attacker när det iranska laget desperat drev på för ett utjämningsmål som skulle ha gjort det möjligt för dem att sluta över USA i grupp B och kvalificera sig till åttondelsfinalen. Pulisic, 16, anses allmänt vara en av de största amerikanska herrfotbollstalangerna genom tiderna. Han spelar klubbfotboll för Chelsea i London och var en del av Chelsea-laget som vann UEFA Champions League-titel 2021, anses vara det största priset i klubbfotboll.

Ytterligare läsning

USA slår Iran – går vidare till åttondelsfinal i världscupen (Forbes)

Havertz-målet: Hur Chelseas hänsynslösa precision exponerade Man Citys svaghet i Champions League-finalen (Forbes)