Vad FC Barcelonas tränare Xavi Hernandez sa är "en av de mest orättvisa" saker som någonsin setts

FC Barcelonas huvudtränare Xavi Hernandez har tagit upp en av de "mest orättvisa" saker han någonsin sett i fotboll.

Den legendariska mittfältarens lag vann med 2-0 över Cadiz i söndags på Camp Nou som behöll sin ledning på åtta poäng över de bittra rivalerna Real Madrid vid toppmötet i La Liga.

Segern möjliggjordes genom ett mål och en assist från Sergi Roberto, som gjorde mål och sedan satte upp Robert Lewandowski under några lysande minuter som närmade sig halvtid.

Efter fulltidsvisslan försvarade Xavi sin kollega från La Masia som ersatte en skadad Pedri under torsdagens första match i Europa League-slutspelet och är redo att starta i returmatchen på Old Trafford den här veckan.

"Kritiken mot Sergi Roberto är en av de mest orättvisa jag har sett," sa Xavi.

"Han presterar alltid bra var han än spelar, han klagar aldrig, han har en spektakulär attityd. Han är en fantastisk kapten, han är osjälvisk, och han är Barca rakt igenom, tillade Xavi.

Även om Xavi kan ha överdrivit lite här med tanke på sina 30-något år i spelet sedan han upptäcktes av Barca som en pre-teen, är det omöjligt att inte lägga märke till det hat som Roberto får från en viss del av fanskaran online.

Segern över Cadiz måste ha gjort det svårt för vissa Twitter-supportrar som har det för Roberto och €55 miljoner ($58 miljoner) för att värva Ferran Torres.

Trots Robertos solida statistik, röstades Torres till matchens spelare och kände att första halvlek var de bästa 45 minuterna han har spelat i en Barca-tröja sedan han kom från Manchester City i januari 2022.

Till skillnad från Ansu Fati, gjorde Torres det bästa av sin möjlighet att glänsa i en sällsynt start före Raphinha, vilket Xavi märkte.

"Han har tagit ett steg framåt för att få förtroende", erkände huvudtränaren.

Torres föredrog dock att fokusera på lagets insats i sin egen intervju efter matchen, men sa att katalanernas bekväma ledning i ligatabellen "är en återspegling av hur vi har arbetat".

"Vi har jobbat väldigt hårt sedan början av säsongen och nu är vi inne i ett fantastiskt ögonblick," sa han vidare.