Xavi Hernandez demonstrerade återigen experthantering i spel hos FC Barcelona med denna förändring

Xavi Hernandez visade återigen utmärkt ledning i spelet med de förändringar han gjorde under FC Barcelonas spännande 3-2-seger borta på Levante i La Liga på söndagskvällen.

Trots att de gav bort tre straffar, innebar Luuk de Jongs sista nick djupt in på stopptid att Blaugrana lyckades uppnå sin första triumf på Estadi Ciutat de Valencia sedan 2018 under Ernesto Valverdes tyggel.

Barca har haft fyra tränare sedan dess också, men det var återigen ett skarpsinnigt byte från Xavi Hernandez, hans andra på fyra dagar, som vände balansen i matchen på huvudet när markerna var nere.

På torsdagen, mot Eintracht Frankfurt i en ivrig Deutsche Bank Park, förlorade katalanerna också med 1-0 i sin Europa League-kvartsfinal i första ligamatchen.

I andra halvlek tog Xavi sedan in Ousmane Dembele och Frenkie de Jong som vände om Blaugranas förmögenheter och startade draget som fick Ferran Torres att kvittera. På grund av detta går Barca nu in i returen på Camp Nou den här veckan med balansen jämn och med en helt annan sinnesstämning än vad de fortfarande hade legat efter.

Denna cameo räckte för att paret skulle starta i går kväll. Men igen med Barca 1-0 bakom och Levante på väg att skjuta en andra straff som missades, mätte Xavi hur han kunde utöka Barcas 14-matcher obesegrade rad till 15 och introducerade Pedri och Gavi.

På nolltid gick paret ihop för att hitta Dembele som sedan noterade sin elfte assist för säsongen för att matcha Karim Benzema och Lionel Messi när Pierre-Emerick Aubameyang headade hem sitt kryss.

Bara fyra minuter senare åkte Gavi sedan ut på en sensationell slalomlöpning på Dembeles högra kant och valde ut Pedri för att göra sitt tredje mål på fem matcher när Barca fullbordade sin comeback.

Tyvärr innebar en tredje straff för Levante att värdarna gjorde upp ställningen, men Luuk de Jongs skottmål vid dödens mål gjorde att Barca gick hem med tre poäng.

"Vi gjorde en enorm insats, vi spelade inte bra i första halvlek dock," noterade Xavi efter. – Vi måste vara självkritiska. Vi var bättre i andra halvlek och vi har Luuk och [Marc Andre] ter Stegen som gör skillnaden.

"[Detta är] tre gyllene poäng för att stanna kvar i kampen, vi är fortfarande tvåa och vi kan inte glida upp. Utan att spela bra vann vi”, avslutade tränaren.

Men det är tack vare hans skarpsinniga ledning i spelet som Barca fortfarande har en chans att slå i La Liga och förbli favoriter på kontinenten.